Schengenvisum van Marokko naar Nederland (2024)

Van Marokko naar Nederland: Schengenvisum verplicht

Schengenvisum van Marokko naar Nederland (1)

Schengenvisum van Marokko naar Nederland (2)
Medische reisverzekering Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw gast uit Marokko!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 2,- per dag

Ja, ik wil de beste medische reisverzekering, met visumgarantie

Komt er familie en partner of vrienden uit Marokko naar Nederland voor een kort verblijf? Dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Met een Schengenvisum mag jouw Marokkaanse gast maximaal 90 dagen in Nederland of elders in het Schengengebied verblijven.

Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van de juiste medische reisverzekering. Dat kan op deze website voor slechts € 2,- per persoon per dag .

Woon je in Marokko en wil je een visum voor kort verblijf in Nederland aanvragen? Bekijk dan welke regels gelden en hoe je een visum aanvraagt. De Nederlandse ambassade in Rabat maakt gebruik van de diensten van de externe dienstverlener VFS Global. Je kan jouw visumaanvraag indienen bij het VFS Global kantoor in Rabat of in Nador.

Wat is een Schengenvisum?

Een Schengenvisum is een gezamenlijk visum voor alle Schengenstaten (Nederland maakt deel uit van het Schengengebied) en geeft toegang tot de26 Schengen lidstatenin Europa. Je kan met een Schengenvisum door een groot deel van Europa reizen zonder voor ieder land afzonderlijk een visum aan te hoeven vragen.

Wat is de geldigheidsduur van een visum voor reizigers uit Marokko?

Het verblijf in het Schengengebied is voor visumplichtigen en niet-visumplichtigen van buiten de EU, beperkt tot een maximum van 90 dagen binnen een periode van 180 dagen. Dit betekent dat een Marokaan die 90 dagen in het Schengengebied is geweest, pas weer terug mag naar Nederland, nadat hij 90 dagen buiten het Schengengebied is geweest.

Een Schengenvisum is vanaf de datum van afgifte in principe 6 maanden geldig. Het verblijf in het Schengengebied moet binnen deze 6 maanden plaatsvinden. De terugreis mag dus niet na de uiterste geldigheidsdatum plaats vinden.

Visumaanvraag voor Nederland

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 6 maanden voor je reis vanuit Marokko naar Nederland indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Visum aanvraagprocedure in Marokko

Voor jouw gemak maakt de Nederlandse ambassade in Rabat gebruik van de externe dienstverlener VFS Global. In Marokko hebben zij kantoren in Rabat en in Nador. Voor een tijdige afspraak raden wij je aan om voor alle kort verblijf visumaanvragen een afspraak bij hen te maken. Bekijk aan welke voorwaarden uw aanvraag moet voldoen enmaak een afspraak via de website van VFS Global in Marokko (informatie in het Engels en in het Frans). Je kan ook bellen met VFS Global om een afspraak te maken bij één van hun kantoren. Bekijk daarvoor decontactpagina op hun website.

Gegevens Nederlandse ambassade in Rabat

Contactgegevens

  • Ambassadeur: Désirée Bonis
  • Adres: 40 Rue de Tunis, Quartier Tour Hassan, Rabat
  • Telefoon: +212537219600 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
  • Fax: +212537219665
  • E-mail: rab@minbuza.nl
  • Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 8.00 – 12.30 en 13.30 – 15.00 uur. Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens consulaire afdeling

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 8.30 – 11.00 uur. Behalve op de dagen dat de ambassade gesloten is.

Telefonische bereikbaarheid

Nederlands en Frans sprekende klanten kunnen voor informatie het algemene telefoonnummer bellen: +212537219600. Als je vervolgens kiest voor “Consulaire Zaken” wordt je 24 uur per dag en 7 dagen per week te woord gestaan.

Telefonische bereikbaarheid visumafdeling

Visumafdeling (alléén voor Arabisch sprekende klanten): maandag tot en met vrijdag tussen 13.30 en 15.30 uur via het telefoonnummer: +212537219670.

Consulaire vragen?

Stel jouw vraag:

  • via telefoonnummer +212537219600. Let op: bel je vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
  • via WhatsApp.Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg het mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van je smartphone en stuur dan jouw bericht.
  • per e-mail via het contactformulier

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor Marokkaanse gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Marokko. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Marokko bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Voorwaarden verzekering voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

  • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Marokko.
  • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
  • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
  • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Marokko. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Let op: Deze verzekering moet worden afgesloten voordat men vertrekt uit Marokko en de reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar! Is jouw gast 70 jaar of ouder? Lees dan hier meer informatie voor een alternatief:Schengen reisverzekering voor personen van 70 jaar en ouder.

Allianz Travel Risk Insurance voor Schengenvisa

Premie per persoon per dagv.a. € 2,-
Maximale leeftijd tot70 jaar
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Overlijden van meeverzekerde reisgenoot
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/ crematie en overkomst familie
Reisdocumenten (aanschafkosten)
Vervangende kleding en/of toiletartikelen
Schade aan logiesverblijven
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst
Gedwongen oponthoud
Mee te verzekeren opties:
Wintersport en bijzondere sporten
Annuleringsverzekering
Werelddekking

Premie medische verzekering

Europadekking € 2,-
Werelddekking € 3,-
Winter/bijzondere sporten€ 1,15
Annuleringsverzekering 5% van reissom
Minimum premie € 11,50
Poliskosten € 4,50
Premie per persoon per dag. Tot en met 69 jaar.

Schengenvisum van Marokko naar Nederland (3)

Sluit hier een medische reisverzekering af!

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een internationale medische reisverzekering voor buitenlandse reizigers onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. De verzekering is de beste keuze voor het aanvragen van een Schengenvisum en voldoet aan alle eisen.

Het afsluiten van de Travel Risk Insurance gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt op werkdagen de polis binnen 24 uur per e-mail (wil je hem eerder, bel even of stuur een bericht).

√ EU goedgekeurde medische verzekering voor buitenlandse reizigers.
Schengenvisum garantie: Bij visumafwijzing, hoef je niet te betalen.
√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.
√ Polisvoorwaarden in het Nederlands en/of Engels.
√ Uit te breiden met dekking voor bijzondere sporten en werelddekking.
√ Annuleringsverzekering is mogelijk (mits de reis bij een Nederlandse touroperator is geboekt).

Premie Travel Risk Insurance medische reisverzekering v.a. € 2,- per persoon

Premie berekenenDirect afsluiten

Verzekeringskaart Travel Risk Insurance»
Verzekeringsvoorwaarden Travel Risk Insurance in het Nederlands»
Verzekeringsvoorwaarden Travel Risk Insurance in het Engels»

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een medische reisverzekering af te sluiten!

Sluit een Schengenverzekering af bij een Nederlandse verzekeraar

Het afsluiten van een medische Schengenverzekering bij een Nederlandse verzekeraar heeft meerdere voordelen, vooral voor diegenen die garant staan voor een buitenlandse gast of partner. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  1. Nederlands recht: Door te kiezen voor een Nederlandse verzekeraar, valt de verzekering onder het Nederlandse rechtssysteem. Dit betekent dat je als consument beschermd wordt door de Nederlandse wetgeving, wat je rechten en garanties biedt.
  2. Streng toezicht: Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht van Nederlandse toezichthouders, zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Dit toezicht zorgt ervoor dat deze verzekeraars betrouwbaar zijn en voldoen aan hoge kwaliteits- en integriteitseisen.
  3. Betrouwbaarheid: Over het algemeen worden Nederlandse verzekeraars als betrouwbaarder beschouwd dan sommige buitenlandse verzekeraars. Dit komt door het strenge toezicht en de goede reputatie van de Nederlandse verzekeringsmarkt.
  4. Gemak bij communicatie: Als je een verzekering afsluit bij een Nederlandse verzekeraar, kun je in je eigen taal communiceren. Dit is bijzonder handig bij vragen, problemen of claims. Het voorkomt taalbarrières en maakt het proces eenvoudiger en begrijpelijker.
  5. Geen Internationale gesprekskosten: Je hoeft niet naar het buitenland te bellen bij vragen of claims, wat kosten en eventuele complicaties met internationale gesprekken voorkomt.

Al deze factoren maken het afsluiten van een Schengen reisverzekering bij een Nederlandse verzekeraar een aantrekkelijke keuze, vooral in geval van hoge kosten of complexe situaties. Het biedt zekerheid, gemak en toegankelijkheid, wat bijdraagt aan een soepelere ervaring voor zowel de garantsteller als de visumaanvrager.

Veel gestelde vragen over een Schengenvisum van Marokko naar Nederland (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over de aanvraag van een Schengenvisum en de verplichte medische reisverzekering.

Heb ik een Schengenvisum nodig om van Marokko naar Nederland te reizen?

Ja, Marokkanen zijn visumplichtig voor Nederland en het Schengengebied.

Hoe lang van te voren moet ik een visum aanvragen?

Een Schengenvisum aanvraag voor Nederland kan op zijn vroegst 6 maanden en uiterlijk 15 kalenderdagen (dit i.v.m. de normale maximale beslistermijn) voor aanvang van de beoogde reisdatum worden ingediend. Geadviseerd wordt dan ook om ruim van te voren de aanvraag in te dienen, liefst minimaal een maand vóór de voorgenomen vertrekdatum.

Welke medische reisverzekering voor een Schengenvisum aanvraag adviseren jullie?

DeTravel Risk Insurancevan Allianz Global Assistance is een uitstekende verzekering voor reizigers uit Marokko omdat deze voldoet aan alle eisen en altijd wordt geaccepteerd door de ambassade en VFS Global. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Mag de medische reisverzekering voor een Marokkaan in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Ik wil met mijn gast uit Marokko ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst.

Stel dat het visum wordt afgewezen, ben ik dan mijn geld voor de verzekering kwijt?

Nee, wanneer het visum is afgewezen en de verzekering nog niet is ingegaan, wordt de polis geannuleerd en hoef je niets te betalen. Je loopt dus geen enkel risico.

Voor hoeveel dagen of entries moet ik een visum aanvragen?

Bij een eerste visumaanvraag kom je doorgaans alleen in aanmerking voor een enkele binnenkomst. Een visum kan ook worden afgegeven voor twee of meervoudige (multiple) entries. Iemand die frequent vanuit Marokko reist kan dus het beste om multiple entry vragen. Ben je al vaker zonder problemen met een Schengenvisum naar Nederland geweest, dan kan je de volgende keer een multi-entry aanvragen.

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum vanuit Marokko naar Nederland?

In normale situaties zal de ambassade binnen 15 kalenderdagen een beslissing nemen. De wettelijke beslistermijn begint op de dag dat de visumaanvraag door de ambassade is ontvangen. In sommige gevallen is meer tijd nodig om onderzoek te kunnen doen. De beslistermijn kan in dat geval tot maximaal 30 dagen worden verlengd. Als daarvan sprake is krijgt je van de IND bericht. Wanneer aanvullende documenten nodig zijn, kan deze termijn in uitzonderlijke gevallen worden verlengd tot 60 dagen.

Wat kost een Schengenvisum voor Nederland?

​Een visum voor kort verblijf (tot 90 dagen) kost ​€ 80,- Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: ​​€ 40,- Voor kinderen tot 6 jaar: ​€ 0,- De kosten voor de service fee van VFS Global mogen maximaal € 40,- bedragen (de helft van de leges voor een visumaanvraag).

Wat voor documenten heb ik nodig voor een visumaanvraag?

Een visumaanvraag voor Nederland begint met het invullen van een visumaanvraagformulier en daarna met het verzamelen van de verplichte documenten zoals een bewijs van een medische reisverzekering. Je kan daarvoor het beste de checklist van het Ministerie van Buitenlandse zaken gebruiken.

Aan welke voorwaarden moet een visumaanvraag voldoen?

Je moet een geldig Marokkaans biometrisch paspoort hebben die niet ouder is dan 10 jaar. Je mag geen gevaar zijn voor de openbare orde, de nationale veiligheid of de internationale betrekkingen van één van de Schengenlanden, daarnaast zijn er nog een aantal voorwaarden, die lees je hier: over de visumprocedure »

Schengenvisum van Marokko naar Nederland (4)
Schengenvisum van Marokko naar Nederland (2024)

References

Top Articles
11,000+ Lead Estimator jobs in United States
Food Lion hiring PT Produce Sales Associate in North Myrtle Beach, SC | LinkedIn
WALB Locker Room Report Week 5 2024
Safety Jackpot Login
What spices do Germans cook with?
Www.politicser.com Pepperboy News
Jesus Calling December 1 2022
His Lost Lycan Luna Chapter 5
Edgar And Herschel Trivia Questions
Zendaya Boob Job
South Bend Tribune Online
Jesus Calling Oct 27
Convert 2024.33 Usd
Illinois VIN Check and Lookup
Unterwegs im autonomen Freightliner Cascadia: Finger weg, jetzt fahre ich!
The best TV and film to watch this week - A Very Royal Scandal to Tulsa King
Military life insurance and survivor benefits | USAGov
Betaalbaar naar The Big Apple: 9 x tips voor New York City
If you have a Keurig, then try these hot cocoa options
Panola County Busted Newspaper
Crossword Help - Find Missing Letters & Solve Clues
Craigslist Wilkes Barre Pa Pets
15 Primewire Alternatives for Viewing Free Streams (2024)
Divide Fusion Stretch Hoodie Daunenjacke für Herren | oliv
Ardie From Something Was Wrong Podcast
Joann Fabrics Lexington Sc
Mini-Mental State Examination (MMSE) – Strokengine
Till The End Of The Moon Ep 13 Eng Sub
Diggy Battlefield Of Gods
Donald Trump Assassination Gold Coin JD Vance USA Flag President FIGHT CIA FBI • $11.73
Golden Tickets
Rocketpult Infinite Fuel
Carespot Ocoee Photos
Hannibal Mo Craigslist Pets
Game8 Silver Wolf
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
Frommer's Philadelphia & the Amish Country (2007) (Frommer's Complete) - PDF Free Download
Craigs List Palm Springs
The best specialist spirits store | Spirituosengalerie Stuttgart
Anderson Tribute Center Hood River
Todd Gutner Salary
8776725837
Mychart University Of Iowa Hospital
Scythe Banned Combos
The Pretty Kitty Tanglewood
Plumfund Reviews
Haunted Mansion Showtimes Near Millstone 14
Join MileSplit to get access to the latest news, films, and events!
99 Fishing Guide
Mike De Beer Twitter
Southern Blotting: Principle, Steps, Applications | Microbe Online
Wayward Carbuncle Location
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6645

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.